banner00.jpgbanner01.jpgbanner02.jpgbanner02a.jpgbanner02b.jpgbanner03.jpgbanner04.jpgbanner05.jpgbanner06.jpgbanner07.jpgbanner08.jpgbanner09.jpgbanner10.jpgbanner11.jpgbanner12.jpgbanner13.jpg

Onze visie voor 2025

Nanzenbach is een aantrekkelijke woonplaats voor alle generaties. Het is ons gelukt met steun van de actiegroep dorpsvernieuwing de aanwezige voorzieningen te behouden en nieuwe voorzieningen (bijv. met betrekking tot energie- en bodemverzorging) aan te brengen. De kleuter- en de basisschool zijn in het dorp gebleven - zo is Nanzenbach ook vooral voor gezinnen met kinderen interessant.

Aantrekkelijke speelplaatsen en de veelzijdige mogelijkheden van de nieuwe “Pulverich” maken het aanbod compleet. Het aldaar aanwezige multifunctionele sport- en recreatieterrein is een grote aanwinst voor kinderen en jongeren, die daarom ook uit andere stadsdelen naar Nanzenbach komen. Samen met de speelplaats en het fitnessterrein, dat ook toestellen voor senioren heeft, hebben we hier een actief trefcentrum voor alle leeftijden van Nanzenbach en zijn gasten geschapen.

Het daarbij aansluitende dorpsgemeenschapshuis met turnhal biedt na de verbouwing meer ruimte en meer mogelijkheden voor extra gebruiksdoeleinden. We hebben hier de reeds lang ontbrekende ontmoetingsplek geschapen die behalve een dorpscafé bijvoorbeeld ook een ruimte voor de jeugd, mogelijkheden voor tentoonstellingen over de geschiedenis van ons dorp of een bibliotheek bevat. Een multifunctionele ruimte die voor diverse bestemmingen geschikt is, is hier ook aanwezig. Hier vinden o.a. het spreekuur van het bureau voor burgerzaken, een part time artsenspreekuur en nog enkele andere zaken plaats

De brandweer heeft eveneens van de nieuwbouw geprofiteerd en beschikt thans over bruikbaarder en moderner ruimtes. Met steun van de actiegroep voor dorpsvernieuwing konden enkele leegstaande gebouwen in het dorp gesaneerd en verkocht, respectievelijk verhuurd worden. O.a. door de vele discussies in het kader van de dorpsvernieuwing door uiteenzettingen en bewustmaking is het ons in de afgelopen jaren ook gelukt de interne en externe kijk op Nanzenbach te verbeteren. Jonge gezinnen blijven in het dorp en brengen hun kinderen hier groot; we hebben zelfs een toeloop naar Nanzenbach kunnen noteren. De moderne telecommunicatie - en infrastructuur, die wij al in een vroeg stadium op eigen initiatief gerealiseerd hebben, speelt hierbij ook een doorslaggevende rol.

Een fietspad verbindt ons met het nabije centrum van Dillenburg. Op die manier zijn we minder afhankelijk van de eigen auto of de bus en kunnen we veilig met de fiets van de aanbiedingen van de stad gebruikmaken.

De veiligheid in het dorp hebben we door snelheidsbeperkende maatregelen aan de uiteinden van het dorp vergroot.

Mooie, verzorgde groenvoorzieningen, de gesaneerde bronnen en het gerenoveerde dorpsplein aan de Batzbachstrasse belichamen voor ons, inwoners van Nanzenbach, een stukje thuis en identiteit en verhogen de kwaliteit van het leven. Zo is het ons ook gelukt het dialect verder te behouden. Door de aangebrachte trefpunten in het dorp is er meer uitwisseling onder elkaar die generaties overschrijdend werkt. Dit heeft de actieve dorpsgemeenschapsraad nog extra gestimuleerd en ons geholpen ons eigen karakter te bewaren. De wijd bekende feesten en bijeenkomsten in het dorp dragen hieraan essentieel bij.

Dit thuisgevoel in combinatie met het openstaan voor nieuwe ontwikkelingen waarderen ook de toeristen die bijvoorbeeld over een van de wandelroutes ons dorp aandoen. De boeiende aanblik van het plaatsje, de attractieve trefpunten en de gastvrijheid van de Nanzenbachers nodigen uit tot verpozen – in het dorpscafé of bij de mobiele snackbar die de dorpsgemeenschap op aantrekkelijke plekjes van de wandelwegen in eigen beheer exploiteert.


Joomla templates by a4joomla