banner00.jpgbanner01.jpgbanner02.jpgbanner02a.jpgbanner02b.jpgbanner03.jpgbanner04.jpgbanner05.jpgbanner06.jpgbanner07.jpgbanner08.jpgbanner09.jpgbanner10.jpgbanner11.jpgbanner12.jpgbanner13.jpg

Welkom

Van harte welkom op de homepage van Nanzenbach.

Overeenkomstig onze lijfspreuk "Gehecht aan traditie, openstaand voor wat nieuw is” vindt u op deze site algemene informatie over onze plaats, actuele verwijzingen naar en berichten over voorgenomen activiteiten, alsmede mededelingen over op handen zijnde vernieuwing van ons dorp.

Nanzenbach is met 1424 ha qua oppervlakte het grootste en met 1129 inwoners (situatie: 2010) het kleinste stadsdeel van Dillenburg. Het plaatsje ligt in het noordelijk deel van het Lahn-Dill-gebied.

Een speciaal kenmerk van Nanzenbach is het als monument beschermde bovenste gedeelte van de hoofdstraat. Nadat het in 1772 bij een zware brand bijna volledig verwoest was, werd het dorp naar het ontwerp van de door de vorst van Dillenburg aangestelde bouwmeester Terlinden weer opgebouwd en heeft het tot op heden zijn karakteristieke uiterlijk kunnen bewaren.

Nanzenbach is bijzonder mooi tussen twee bergruggen in het dal van de Nanzenbach (bach = beek) gelegen, te midden van het Scheider Wald. Na een telkens korte klim heeft de bezoeker bij goed weer een indrukwekkend uitzicht op de Taunus, het Westerwald en het Rothaargebergte.

Veel plezier op de site wenst u

de werkgroep Dorpsvernieuwing.

P.S.: U kunt ons ook op Facebook bezoeken onder Nanzenbach. Das Dorf.

__

Indien u een artikel over/van uw vereniging/uw groep op deze homepage gepubliceerd wil hebben, kunt u eenvoudig een e-mail sturen naar Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein! .


Joomla templates by a4joomla